Babel na glansrol: 'Eigenlijk ben ik nooit weggeweest'

Reacties

Ryan Babel had zich naar eigen zeggen geen mooiere avond kunnen wensen. De Nederlandse aanwinst van Deportivo La Coruña besliste zaterdagavond de thuiswedstrijd tegen Sporting Gijón in de extra tijd (2-1).

Babel na glansrol: 'Eigenlijk ben ik nooit weggeweest'

Het was voor Babel pas zijn derde optreden in het shirt van de huidige nummer dertien van de Primera División. Met een poging die deed denken aan zijn befaamde heupschoten bracht de 29-jarige aanvaller het publiek in Riazor in extase. 'Dit zijn de momenten waar je als speler van droomt. Dit was mijn avond. We drukten naar voren om de zege uit het vuur te slepen. Toen dat lukte, voelde ik alleen maar opluchting', zei Babel na afloop.

Voor het eerst sinds jaren is Babel weer het onderwerp van gesprek na een speelronde in een van de grote Europese competities. De 42-voudig international lijkt terug van weggeweest, maar dat is volgens Babel maar onzin. 'Nu zegt iedereen dat ik terug ben, maar eigenlijk ben ik nooit weggeweest. Natuurlijk heb ik voor teams gespeeld die minder aandacht kregen, maar ik heb altijd honderd procent gegeven en heb ook wat bereikt met die ploegen', aldus de ex-Ajacied, die na zijn tweede periode in Amsterdam naar Kasimpasa vertrok en later nog voor Al-Ain speelde.

Babel heeft in A Coruña maar een contract tot het einde van het kalenderjaar. De start is veelbelovend, al wilde hij zichzelf als nieuwkomer niet voorbijlopen. 'Om een blessure te voorkomen wilde ik niet te overhaast starten, maar in de laatste twee wedstrijden heb ik stappen voorwaarts gezet. Je kunt de toekomst niet voorspellen, maar het was altijd mijn droom om in La Liga te spelen en ik wil succesvol zijn zolang ik voor Deportivo speel.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.