Babel geeft opnieuw zijn visitekaartje af

Ryan Babel heeft zichzelf zondag vast een cadeau gegeven voor zijn dertigste verjaardag op maandag. In het duel met Osasuna zorgde de aanvaller namens Deportivo La Coruña voor de 2-0. Dat bleek ook de eindstand in het duel met de hekkensluiter van de Primera División. Het was mogelijk het laatste competitieoptreden voor Babel.

Vlak voor rust brak het gloriemoment van Babel aan. De ex-Ajacied kopte bij de tweede paal raak uit een voorzet van Carles Gil. In de zevende minuut had Florin Andone ook al raak gekopt. In de laatste minuut werd Babel gewisseld.

De laatste weken is de 42-voudig international van Oranje goed op dreef. In zijn laatste vier optredens in de competitie scoorde hij drie keer. In totaal was hij vier keer trefzeker in elf wedstrijden in de Primera División.

Toch is het hoogst onzeker of Babel ook in 2017 het shirt van de nummer vijftien in La Liga draagt. Babel tekende half september een contract bij de Galiciërs. Die verbintenis loopt af op 31 december en de buitenspeler heeft zijn krabbel nog niet onder een nieuwe verbintenis gezet. Volgens verschillende Turske media staat Babel in belangstelling van Besiktas, de nummer twee van de Turkse competitie.

Woensdag staat het bekerduel met Real Betis op het programma. Dat is de laatste wedstrijd die Deportivo dit kalenderjaar nog speelt en mogelijk dus ook het laatste duel voor Babel in het shirt van Deportivo.