Scorende Babel solliciteert naar nieuw contract bij Depor

Deportivo La Coruña heeft Real Sociedad in eigen huis resoluut van de roze wolk gehaald. Ryan Babel droeg met een doelpunt bij aan de 5-1 zege.

Babel was weer fit na een hamstringblessure en begon als linksbuiten in de basis bij de thuisploeg, die al snel flink huis hield. In de dertiende minuut was het al raak via Sidnei, even later werkte Inigo Martínez de bal in eigen doel en Florin Andone nam nog voor rust alle spanning weg met de 3-0.

Toen moest het moment van Babel nog komen. De 29-jarige aanvaller legde na ruim een uur aan vanaf de strafschopstip. Babel benutte de penalty in tweede instantie en herstelde de marge zo naar drie na de eretreffer van Yuri. Andone bepaalde de eindstand op 5-1 tegen Sociedad, dat vorige week nog imponeerde tegen Barcelona (1-1) en daarvoor een reeks met vier zeges neerzette. Deportivo staat nu zestiende, Sociedad blijft zesde.

Contract
Babel is wel mogelijk al aan zijn laatste weken aan de Spaanse noordwestkust bezig. De ex-Ajacied, die dit seizoen in de Primera División al drie keer scoorde voor de laagvlieger, tekende in september een contract tot het einde van het kalenderjaar. Een nieuwe verbintenis is nog niet getekend.