Atlético verrast in derby, ruime zeges AS Roma en Standard

De Spaanse Primera División is de enige Europese competitie waar twee clubs in het bezit zijn van een maximale score. Atlético Madrid en Barcelona vergaarden in zeven wedstrijden allebei 21 punten.

Atlético verrast in derby, ruime zeges AS Roma en Standard

Atlético's perfecte status kwam afgelopen weekend flink in het geding, want Real Madrid was op voorhand de grote favoriet voor de Madrileense derby in Estadio Santiago Bernabeú. Atlético verraste echter vriend (en vooral) vijand, door de kraker met 1-0 te winnen. Diego Costa schoot na elf minuten de winnende goal achter Diego López (foto). Zondag speelt Atlético thuis tegen Celta de Vigo, terwijl dinsdag eerst nog een confrontatie in de Champions League met FC Porto wacht.

Ook Barcelona maakte geen fout in de zevende speelronde van de Spaanse competitie. Bij Almeria boekte het elftal van trainer Gerardo Martino een regelmatige 2-0 overwinning. Real Valladolid is, na het midweekse Champions League-duel met Celtic, de volgende tegenstander in de competitie. Valladolid komt zaterdag op bezoek in Camp Nou.

In België staat er nog steeds geen maat op Standard Luik. De Walen lieten zondagavond weinig heel van het thuisspelende Cercle Brugge. In het Jan Breydelstadion werd het 5-0 voor Standard, dat met 27 punten uit negen wedstrijden ruim bovenaan staat in de Eerste Klasse. Na de Europa League-wedstrijd tegen Elfsborg van donderdag reist Standard zondag af naar het als derde geklasseerde Zulte Waregem.

AS Roma is met achttien punten uit zes wedstrijden de trotse lijstaanvoerder van de Serie A. Zondagavond boekten de Giallorossi hun grootste zege van dit seizoen, door Bologna met 5-0 te verslaan. De club van Kevin Strootman wacht zaterdagavond een serieuze krachtmeting in Milaan, als Internazionale de tegenstander is.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen