Standard behoudt ongeslagen status tegen hekkensluiter

Standard Luik heeft nog altijd geen punt verloren in de Belgische competitie. Zondagmiddag bleek ook hekkensluiter Oostende niet opgewassen tegen de ploeg van trainer Guy Luzon. In het Albertparkstadion won Standard Luik overtuigend: 2-4.

Daarmee is de zevende overwinning van de trotse koploper een feit, al startte Standard niet overtuigend. Na dertien minuten nam de nummer laatst brutaal de leiding door een treffer van Laurent Depoitre. Daar bleef het ook bij, want daarna namen de rood-witten het heft in handen.

Voor de rust werd de achterstand nog omgebogen in een 3-1 voorsprong, terwijl Standard na een uur de marge op drie zette via Michy Batshuavi, die drie van de vier treffers voor zijn rekening nam. De Nigeriaan Imoh Ezekiel tekende daarvoor met zijn doelpunt de gelijkmaker aan.

Het slotakkoord was uiteindelijk voor Oostende, dat via Denis Dessaer de eindstand bepaalde: 2-4. Door de ruime overwinning behoudt Standard Luik een voorsprong van vier punten op achtervolger Club Brugge. Oostende is nog altijd op zoek naar de eerste overwinning van dit seizoen. De hekkensluiter haalde tot dusver twee punten.