Standard houdt maximale score na zeer eenvoudige zege

Ook Cercle Brugge heeft Standard Luik niet van een overwinning kunnen houden. De trotse koploper van de Belgische competitie heeft na negen speelronden nog altijd de maximale score. In Brugge werd het liefst 0-5.

Standard houdt maximale score na zeer eenvoudige zege

Daarmee behoudt Standard de voorsprong van vier punten op achtervolger Club Brugge, dat eerder dit weekend met 1-0 won van Bergen. De topclub uit Brugge moet nog altijd wachten op het eerste puntenverlies van Standard.

Voor Cercle zat een overwinning of een gelijkspel er geen moment in. Sterker, Standard boekte de grootste overwinning van dit seizoen op de nummer veertien van België. Voor rust was de stand al 0-3, terwijl dat na de onderbreking werd opgekrikt naar 0-5.

Aanvoerder Jelle ten Damme kijkt tevreden toe terwijl zijn ploeggenoten de eerste treffer vieren
Aanvoerder Jelle ten Damme kijkt tevreden toe terwijl zijn ploeggenoten de eerste treffer vieren

Doelpuntenmakers namens de ploeg van trainer Guy Luzon waren Imoh Ezekie, Paul José Mpoku (links op de hoofdfoto met William Vaingueur), Laurent Ciman en topscorer Michy Batshuayi (twee). In Brugge zat voormalig SC Cambuur-aanvaller Reza Ghoochannejhad de hele wedstrijd op de reservebank.

Standaard Luik is dit seizoen bezig aan de langstlopende reeks van overwinningen in de Europese competities. Behalve Standard wonnen onder meer Barcelona, Atlético Madrid, AS Roma en Besiktas ook al hun duels, maar geen van die clubs deed dat gedurende negen competitiewedstrijden.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen