Standard Luik na acht duels nog zonder verliespunten

Standard Luik blijft ook na de achtste speelronde zonder puntenverlies in de Belgische Jupiler Pro League. Ook SC Lokeren bleek niet opgewassen tegen de trotse koploper. In Luik werd het uiteindelijk 2-1.

Standard, met de Nederlander Ronnie Stam en Reza Ghoochannejhad op de bank, begon voortvarend. De goede start resulteerde na achttien minuten in een 1-0 voorsprong door een treffer van de Nigeriaan Imoh Ezekiel.

Uiteindelijk bepaalde clubtopscorer Michy Batshuayi (foto) vlak voor rust de eindstand met zijn zesde seizoentreffer op 2-1. Even daarvoor was Hans Vanaken verantwoordelijk voor de gelijkmaker namens de bezoekers.

Door de achtste opeenvolgende winstpartij in de competitie bezet de ploeg van trainer Guy Luzon de eerste plaats met 24 punten en doelcijfers van achttien voor en slechts drie treffers tegen. SC Lokeren staat op de derde plaats met acht punten achterstand op de koploper.