Club deelt na trainerswissel mokerslag uit aan Anderlecht

In de eerste wedstrijd na het ontslag van trainer Carlos Garrido heeft Club Brugge uitgehaald tegen het Anderlecht van John van den Brom. Het werd, nog zonder Michel Preud'homme op de bank, 4-0 voor Club. De deze week aangestelde opvolger keek toe vanaf de tribune.

Na de 2-0 nederlaag in de Champions League tegen Benfica ontstond na kritiek van Demy de Zeeuw ophef in het Anderlecht-kamp. Of het ermee te maken had of niet, Van den Brom hield De Zeeuw evenals Bram Nuytinck negentig minuten op de bank.

Na een half uur was er een eerste tegenvaller voor Van den Brom. Ex-PSV-er Timmy Simons (op de foto rechts), mocht aanleggen vanaf elf meter en faalde niet. Na 58 minuten tilde Maxime Lestienne de voorsprong naar 2-0.

Omdat diezelfde Lestienne een kwartier voor tijd ook de derde Brugse treffer maakte, neemt de kritiek op Van den Brom verder toe. Kehinde Fatai bepaalde de eindstand zelfs nog op 4-0, waardoor Preud'homme (die overkwam van Al Shabab uit Saudi-Arabië) met twintig punten zal beginnen aan zijn klus bij Club Brugge. De ploeg is nu tweede met een punt achter Standard Luik, dat nog wel een wedstrijd tegoed heeft. Bij Anderlecht, dat vijftien punten heeft, zal het opnieuw onrustig worden.