Nederlanders boeken succes in het Belgische bekertoernooi

Op bijna ieder continent zijn op dit moment wel Nederlanders actief. In de rubriek Landgenoten over de Grens belicht Voetbal International hun prestaties. Ook prominente oud-Eredivisionisten komen in deze rubriek aan bod.

• Het Anderlecht van trainer John van den Brom, met Demy de Zeeuw en Bram Nuytinck in de basisopstelling, heeft tweedeklasser Eupen met liefst 7-0 verslagen in het Belgische bekertoernooi • De Zeeuw was verantwoordelijk voor de 2-0 • Doelman Sergio Padt keepte namens AA Gent negentig minuten en zag zijn formatie winnen van Oosterzonen: 4-0 •

• Lierse SK-trainer Stanley Menzo hield verdediger Arjan Swinkels in het duel bij Lommel naast zich op de bank en zag zijn mannen het razend moeilijk hebben • Pas in de laatste acht minuten boog Lierse een 2-1 achterstand om in een 2-3 overwinning •

• RC Genk kwam met 0-1 achter tegen Tubeke, maar de ploeg van Mario Been zette dat na de hervatting om in een 3-1 overwinning • Landgenoot Albian Muzaqi kwam niet in actie, maar de jonge rechtsback Sandy Walsh (18) mocht van Been wél in de basis beginnen •

• Bij Standard Luik zorgde Reza Ghoochannejhad in de met 4-0 gewonnen wedstrijd op bezoek bij White Star Bruxelles voor de derde treffer • Rechtsback Ronnie Stam was eveneens basisspeler bij de Walen •

• Ook oud-NEC'er Bas Sibum begon in de basisopstelling van zijn club • Hij won met Waasland-Beveren (waarvoor ook voormalig Heerenveen-keeper Kenny Steppe onder contract staat) met liefst 1-5 bij Roeselaere • Tweedeklasser Westerlo, waar Dennis van Wijk de scepter zwaait, zorgde via strafschoppen voor een stunt tegen Bergen • Na de reguliere speeltijd stond het 1-1 maar Westerlo nam de penalty's beter • Aanvaller Sherjill MacDonald zat niet bij de wedstrijdselectie •