Standard blijft foutloos, Roma en Napoli overleven krakers

Nu het seizoen in alle Europese competities enkele weken onderweg is, zijn er nog vijf clubs die een maximale score kunnen overleggen. Het Belgische Standard Luik spant de kroon.

Standard blijft foutloos, Roma en Napoli overleven krakers

In België werd afgelopen weekend de achtste speelronde afgewerkt. Standard Luik zette het thuisduel met SC Lokeren om in een 2-1 (op de foto doelpuntenmaker Ezekiel) overwinning. Het was de achtste zege in acht competitieduels voor Standard, dat de Eerste Klasse aanvoert met vier punten voorsprong op achtervolger Club Brugge. In de Europa League werd Standard al wel verslagen; afgelopen donderdag werden de Rouches met 2-1 geklopt door het Deense Esbjerg. Om zijn maximale score te behouden zal Standard ook volgend weekend moeten winnen op bezoek bij Cercle Brugge.

In Spanje zijn Atlético Madrid en FC Barcelona nog zonder puntenverlies. Beide clubs behaalden vijftien punten uit de eerste vijf wedstrijden. Barça voert de ranglijst van de Primera Division aan op basis van een iets beter doelsaldo (+14 tegen +12). Dinsdagavond speelt Barcelona thuis tegen Real Sociedad, terwijl Atlético op eigen grondgebied Osasuna ontvangt.

In de Italiaanse Serie A zijn AS Roma en Napoli nog in het bezit van een perfecte status. Beide clubs overleefden afgelopen weekend een topwedstrijd. AS Roma troefde rivaal Lazio (2-0) af, terwijl Napoli op bezoek bij AC Milan met 2-1 won. Roma en Napoli hebben allebei twaalf punten, maar de club van Kevin Strootman is op basis van doelsaldo (+9 tegen +8) koploper. Roma wacht woensdag een uitduel met Sampdoria, terwijl Napoli dan tegen Sassuolo speelt.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen