Napoli maakt indruk in Milaan, reeks Balotelli ten einde

Napoli heeft in Italië ook de vierde competitiewedstrijd gewonnen. De ploeg van trainer Rafael Benítez versloeg AC Milan in Milaan voor het eerst sinds 13 april 1986. Mario Balotelli zag een einde komen aan een serie van 26 (!) benutte strafschoppen in zijn loopbaan. Het werd 1-2.

Napoli kende een vliegende start. In de eerste vijf minuten waren Marek Hamsik, Valon Behrami en Gonzalo Higuaín al dicht bij een treffer. In de vijfde minuut leidde de vierde kans wél tot het eerste doelpunt. Raúl Albiol legde koppend goed breed en Miguel Britos knikte binnen.

Miguel Britos kopte de 1-0 binnen.

AC Milan, bij wie Nigel de Jong en Urby Emanuelson in de basis startten, was kort na dat doelpunt via Balotelli dicht bij de 1-1, maar Pepe Reina had een antwoord op de poging van de spits.

Ook in de tweede helft kwam de uitploeg prima uit de startblokken. Met zijn derde competitiedoelpunt tilde de deze zomer van Real Madrid overgenomen Gonzalo Higuaín de voorsprong naar 0-2. Hij trof doel met een lage schuiver.

Na ruim een uur leek Balotelli wel de aansluitingstreffer te gaan maken. Hij werd zelf neergehaald door Albiol en mocht aanleggen vanaf elf meter. Gezien de Italiaan in zijn loopbaan 26 van zijn 26 strafschoppen raak had geschoten, leek de penalty een formaliteit. Dat bleek een illusie. Reina stopte de strafschop en liet Balotelli verbijsterd achter.

Door zijn misser zag Balotelli een einde komen aan een serie van zes benutte strafschoppen namens Internazionale, negen voor Manchester City, vier voor de Italiaanse ploeg en zeven rake penalty's voor AC Milan.

Feest bij de Napolitanen: na vier duels is nog geen punt ingeleverd.

Omdat Balotelli in de slotfase ook nog de lat raakte, bleef het lang bij 0-2. Pas in de blessuretijd kreeg Super Mario zijn beloning voor een goede wedstrijd. Hij draaide de bal in de verre hoek, maar een gelijkmaker bleef uit. Daardoor wint Napoli voor het eerst in ruim 27 jaar weer eens bij Milan. De negentien voorgaande ontmoetingen in Milaan was dat niet gelukt. Voor de derde keer in de clubhistorie wordt bovendien gestart met vier zeges. Eerder gebeurde dat in de jaargangen 1966/67 en 1987/88. Bovendien klopten de Napolitanen midweeks ook Borussia Dortmund in de Champions League met 2-1.

In de Italiaanse Serie A is behalve Napoli, bij wie Dries Mertens in de slotfase inviel, alleen AS Roma nog zonder puntenverlies. De ploeg van Kevin Strootman won zondag de Romeinse derby tegen Lazio.

Voor AC Milan, op 1 oktober tegenstander van Ajax in de Champions League, verloopt de competitiestart slecht. Met vier punten bungelt de ploeg van Massimiliano Allegri onderin in de middenmoot. De druk op de trainer neemt zodoende verder toe.

Twee van de hoofdrolspelers van de topper: Mario Balotelli miste een penalty en Gonzalo Higuaín maakte de 0-2.