Atlético deelt in derby gevoelige tik uit aan rivaal Real

Real Madrid heeft een gevoelige nederlaag moeten incasseren. Atlético Madrid handhaafde zijn maximale score nota bene in Santiago Bernabéu (0-1).

Diego Costa heeft in de Madrileense derby laten zien waarom de Spaanse bondscoach Vicente del Bosque hem graag wil toevoegen aan zijn selectie. De in Brazilië geboren spits maakte namelijk het verschil in de stadsderby.

Al na elf minuten stond Costa aan het einde van een goede Atlético-aanval, waarbij Koke als de aangever fungeerde (foto onder). Ondanks de nodige kansen voor beide ploegen bleef het bij die ene treffer, waardoor de ploeg van trainer Diego Simeone net als Barcelona ook na zeven duels nog zonder puntverlies is.

Real Madrid, dat woensdag een controversiële strafschop nodig had om Elche te verslaan,  zag de achterstand op de twee koplopers oplopen tot vijf punten. Ook het inbrengen van recordaankoop Gareth Bale in de tweede helft kon de nederlaag niet voorkomen.

Slechts in het tweede deel van de tweede helft slaagde Real Madrid erin druk te zetten op het doel van Atlético. Daarvóór was het onder anderen Diego Costa die zijn directe opponenten Pepe en Sergio Ramos een slechte avond bezorgde.