Uitgevallen Messi helpt Barcelona toch aan zege én record

Barcelona heeft een nieuw clubrecord gevestigd door te winnen bij Almería (0-2), maar het uitvallen van Lionel Messi was een domper op de feestvreugde.

Uitgevallen Messi helpt Barcelona toch aan zege én record

Voor de wedstrijd kondigde Barcelona-trainer Gerardo Martino al aan door te gaan met rouleren. Dat liet hij ook zien tegen Almería, waar Neymar en Xavi plaats moesten nemen op de reservebank.

Messi, die tegen Real Sociedad voortijdig naar de kant werd gehaald, startte wel in de basis en was opnieuw beslissend. Na twintig minuten ontving hij de bal van Pedro en omspeelde vervolgens twee tegenstanders. Daarna haalde hij van twintig meter uit, waarna de bal via de binnenkant van de paal in het net belandde.

Acht minuten later moest Messi echter het veld verlaten. De Argentijn had last van een spier in zijn dijbeen en werd door Martino direct uit voorzorg naar de kant gehaald. Xavi kwam het veld in als vervanger, maar zonder Messi werd Barcelona voor rust nauwelijks meer gevaarlijk.

Combinatie
In de 56ste minuut liet Barcelona zien hoe goed het kan voetballen. Na een fraaie combinatie werd Cesc Fabregas vrijgespeeld op de linkerflank. De Spanjaard, die de positie van Messi overnam, leverde vervolgens een prima voorzet af met links. De bal kon door linksback Adriano van dichtbij worden ingetikt. Voor Fabregas was het alweer zijn zesde assist van het seizoen.

Na de treffer van Adriano speelden de Catalanen de wedstrijd zonder problemen uit.Daardoor is Barcelona voor het eerst in de clubgeschiedenis na zeven competitiewedstrijden nog zonder puntenverlies. Het kwam vijf keer eerder voor dat Barça de eerste zes competitieduels won, maar in het daarop volgende treffen ging het iedere keer mis. Dankzij de zege kent Barcelona dus de beste competitiestart in de clubhistorie.

Ook Atlético Madrid, dat zaterdagavond (22.00 uur) op bezoek gaat bij Real Madrid, is nog steeds foutloos in de competitie. Doordat Barcelona een beter doelsaldo heeft en een wedstrijd meer speelde, bezet het de koppositie in de Primera División.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen