AS Roma loopt schade op in seizoensopener

AS Roma is er niet in geslaagd Hellas Verona van zich af te schudden in de eerste competitiewedstrijd. De ploegen hielden elkaar met 1-1 in evenwicht.

Tegen de verhouding in leek Verona enige tijd met de zege aan de haal te gaan in de openingswedstrijd van de Serie A. Bosko Jankovic reageerde attent op een voorzet van Emil Hallfredsson en schoot de thuisploeg in de 61ste minuut op voorsprong. Lang konden Luca Toni en co niet  van de voorsprong genieten. Alessandro Florenzi maakte er vijf minuten na de openingstreffer 1-1 van met een afstandsschot. Verona-doelman Rafael ging niet vrijuit bij de tegentreffer.

De vernieuwde aanval van Roma met nieuwelingen Edin Dzeko (foto) en Mohamed Salah draaide op bezoek bij de nummer dertien van vorig seizoen nog niet op volle toeren. De bezoekers controleerden en hadden het betere van het spel, maar veel uitgespeelde kansen kreeg de club van de nog altijd geblesseerde Kevin Strootman niet. Het bleef veelal bij schoten uit de tweede lijn.

De van Arsenal overgekomen Wojciech Szczesny beleefde onder de Romeinse lat niet de meest hectische negentig minuten van zijn loopbaan. Trainer Rudi García en zijn elftal hadden recht op meer, maar moeten genoegen nemen met een gelijkspel. Het slotoffensief van Roma bood geen soelaas.