Totti wil met nieuw contract Maldini achterna

Reacties

Francesco Totti weet van geen ophouden. Aan de vooravond van het nieuwe seizoen heeft de aanvaller de gesprekken met AS Roma over een nieuw contract geopend.

Totti wil met nieuw contract Maldini achterna

Totti wordt over een maand 39, maar wil er na dit seizoen zeker nog een jaar aan vastplakken. Dat zou betekenen dat hij tot ver na zijn veertigste verjaardag actief blijft op het hoogste niveau. Roma staat volgens Mediaset open voor het verlengen van Totti's tot medio 2016 doorlopende contract.

Indien Roma en Totti overeenstemming bereiken, wordt het seizoen 2016/17 zijn 25ste jaargang in de Serie A. De in het seizoen 1992/93 gedebuteerde Totti zou daarmee het record van Paolo Maldini evenaren, die namens Milan tussen 1984/85 en 2008/09 als eerste 25 seizoenen in de Serie A speelde.

Ook lonken er voor Totti nog andere mijlpalen. Zo kan hij de eerste Roma-speler worden met twee landstitels achter zijn naam, wil hij verder klimmen op de lijst van spelers met de meeste Serie A-duels en wil hij het gat met Serie A-topscorer aller tijden Silvio Piola zo klein als mogelijk maken.

Totti kwam het afgelopen seizoen tot 27 duels namens Roma, maar de verwachting is dat hij dit seizoen een rol van supersub gaat vervullen. Edin Dzeko is namelijk de nieuwe spits van de Giallorossi, terwijl Miralem Pjanic de voorkeur krijgt als aanvallende middenvelder.

Topscorers aller tijden Serie A
Speler Doelpunten
1. Silvio Piola 274
2. Francesco Totti 243
3. Gunnar Nordahl 225
4. Giuseppe Meazza en José Altafini 216
5. Antonio Di Natale 207
Wedstrijdenklassement Serie A
Speler Wedstrijden
1. Paolo Maldini 647
2. Javier Zanetti 615
3. Gianluca Pagliuca 592
4. Francesco Totti 588
5. Dino Zoff 570
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.