'Strootman is een van de beste middenvelders ter wereld'

Reacties

Zodra hij fit is, gaat Kevin Strootman weer een belangrijke rol vervullen bij AS Roma. Die belofte heeft trainer Rudi Garcia hem gedaan.

'Strootman is een van de beste middenvelders ter wereld'

Roma begint morgen het nieuwe seizoen met een uitwedstrijd tegen Hellas Verona. Garcia werd gevraagd naar de toestand van Strootman, die al sinds januari is uitgeschakeld door zijn tweede zware knieblessure in korte tijd.

'Het is een blessure die een lange hersteltijd vergt, maar ik weet zeker dat hij sterker terugkeert. Ik wacht op hem en als hij me nodig heeft ben ik er voor hem', aldus de Franse oefenmeester.

Radja Nainggolan profiteerde van de afwezigheid van Strootman, door op diens positie uit te groeien tot basisspeler. De Belg werd voor zijn prestaties vorig seizoen door supporters van Roma zelfs verkozen tot Speler van het Jaar. Toch voorziet Garcia een hoofdrol voor Strootman in de Italiaanse hoofdstad. 'Hij is namelijk een van de beste middenvelders van de hele wereld', zei hij.

Oranje
Strootmans laatste wedstrijd dateert van 25 januari dit jaar. Bondscoach Danny Blind zei donderdag dat hij er rekening mee houdt dat de ex-speler van PSV ook medio oktober nog niet inzetbaar is als Oranje het in de EK-kwalificatiereeks opneemt tegen Kazachstan en Tsjechië. De duels met IJsland en Turkije van begin september gaan zeker nog aan Strootman voorbij. 'Het doet pijn om een jongen al zeventien maanden te zien worstelen in de bloei van zijn voetbalcarrière. Dat ik hem niet kan gebruiken is vervelend, maar voor hem is dit allemaal veel erger', zei Blind.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.