Roma plukt Duits international Rüdiger weg uit Stuttgart

Reacties

Antonio Rüdiger vervolgt zijn loopbaan in de Serie A. De Duitse international gaat aan de slag bij AS Roma, dat hem huurt voor een seizoen. In die overeenkomst is een optie tot koop van negen miljoen euro opgenomen.

Roma plukt Duits international Rüdiger weg uit Stuttgart

De 22-jarige centrale verdediger debuteerde drieënhalf jaar geleden namens VfB Stuttgart in de Bundesliga en groeide uit tot A-international. Sinds een jaar is hij een vast gezicht in de selectie van bondscoach Joachim Löw.

Rüdiger, zoon van een Duitse vader en een Sierra Leoonse moeder, vult in de selectie van Roma het gat dat Alessio Romagnoli naliet. Die speler vertrok vorige week voor ruim 25 miljoen euro naar AC Milan.

'Ik ben dolgelukkig dat ik voor Roma kan gaan spelen', aldus Rüdiger op de site van Roma. 'Ik kan als rechtsback uit de voeten, maar mijn voorkeur gaat uit naar een plek in het centrum van de defensie. Wat voor soort speler ik ben? Ik ben een harde verdediger, ik houd van tackelen en ik ben snel.'

Behalve met Rüdiger wil Roma zich ook versterken met Norbert Gyömbér. De Slowaakse centrumverdediger wordt waarschijnlijk voor een jaar gehuurd van Catania, met een optie tot koop.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.