Ancelotti houdt ondanks kritiek vast aan 'bewezen' tactiek

Reacties

De tegenvallende resultaten brengen Carlo Ancelotti niet in de verleiding zijn tactiek met Real Madrid aan te passen. De trainer stuurt zijn ploeg ook in het Champions League-duel met Schalke 04 met de vertrouwde tactiek het veld in.

Ancelotti houdt ondanks kritiek vast aan 'bewezen' tactiek

Real Madrid kan dinsdag in het eigen Santiago Bernabéu een Champions League-record zich eigen maken. Een succes tegen Schalke 04, dat de thuiswedstrijd met 2-0 verloor, betekent de elfde zege op rij voor De Koninklijke, die in Europa vorig jaar in april tegen Borussia Dortmund voor het laatst niet won (2-0).

Maar in tegenstelling tot in Europa beleeft Real Madrid in eigen land moeizame weken, waarin de comfortabele koppositie verloren is gegaan. De 1-0 nederlaag tegen Athletic de Bilbao en het 1-1 gelijkspel tegen Villarreal hebben ook de kritiek op de Madrileense topaanval doen groeien.

Maar Karim Benzema, Gareth Bale en Cristiano Ronaldo staan allerminst ter discussie bij Ancelotti. 'Ze hebben ons veel gegeven. Ze gaan door een moeilijke periode, maar dat geldt voor de hele ploeg en niet alleen voor de drie man voorin. Het hele team speelt niet op het goede niveau en dat helpt de aanvallers ook niet.'

Ondanks een gebrek aan vorm is een tactische aanpassing niet aan de orde voor Ancelotti. 'Ik hou vast aan de tactiek. We gaan niet onze identiteit veranderen, de spelers voelen zich er lekker bij. Bovendien heeft het in het verleden geleid tot fantastische resultaten en heel veel doelpunten.'  

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.