Koppositie Real ernstig op de tocht na nederlaag in Bilbao

Reacties

Real Madrid bezet al het overgrote deel van het seizoen de eerste plaats in Spanje, maar dreigt deze kwijt te raken. Door de nederlaag van De Koninklijke bij Athletic de Bilbao (1-0) kan Barcelona de Madrilenen zondag passeren.

Koppositie Real ernstig op de tocht na nederlaag in Bilbao

Door op zaterdag 1 november te winnen bij Granada (0-4) nam Real de koppositie over van Barcelona, dat op diezelfde dag thuis verloor van Celta de Vigo (0-1). Vier maanden en een paar dagen later lijkt De Koninklijke die eerste plek kwijt te gaan raken. Als Barça zondag (aftrap 12.00 uur) thuis wint van Rayo Vallecano, is het de nieuwe lijstaanvoerder van Spanje. Daarvoor mag het Bilbao, eind mei de tegenstander in de Spaanse bekerfinale, bedanken.

Voor de thuisploeg was het sowieso een feestweek. Woensdag bereikte Bilbao nog die eindstrijd door te winnen bij Espanyol (0-2). De man die op die avond voor de openingsgoal zorgde, deed dat zaterdag wederom. Uit een prachtige afdraaiende voorzet van Mikel Rico kopte Artiz Aduriz (foto) zo mogelijk nog fraaier raak. Aan het einde van een sowieso aantrekkelijke eerste helft bleek 1-0 tevens de ruststand.

Na rust kopte Aduriz de bal ook nog tegen de paal. Lange tijd leek het erop dat hij met die inzet degene zou worden die het dichtst bij een tweede treffer van de avond zou komen. In de slotfase was het echter Gareth Bale die van net over de middellijn op doel schoot, maar ook hij trof de paal. De voorsprong van Bilbao bleef daardoor intact.

Het is voor de tweede week op rij dat Real punten morst, want vorige week werd het thuis tegen Villarreal nog 1-1. Doordat de ploeg van trainer Carlo Ancelotti maar blijft struikelen, moet Real serieus vrezen dat het de koppositie in de Primera División morgen kwijtraakt. Over twee weken spelen Barcelona en Real Madrid tegen elkaar in Camp Nou.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.