Advocaat: 'We hebben nog drie punten nodig'

Reacties

Dick Advocaat hoopt dat Sunderland zaterdag bij een overwinning definitief veilig is in de strijd tegen degradatie. Volgens de mananger van The Black Cats moeten drie punten tegen Leicester City voldoende zijn.

Advocaat: 'We hebben nog drie punten nodig'

'We dachten bij mijn komst naar Sunderland genoeg te hebben aan zes punten, maar nu hebben we inmiddels tien punten gepakt en hebben we er nog steeds drie nodig', zei Advocaat, die sinds maart de scepter zwaait in het Stadium of Light, tijdens de persconferentie.

'Hopelijk kunnen we zaterdag die drie punten erbij schrijven', aldus de voormalige coach van onder meer Oranje, PSV en AZ. In de laatste twee speelronden sloeg de Nederlander een reuzeslag door Southampton (2-1) en Everton (2-0) te verslaan. Daardoor klom Sunderland op van de achttiende plaats naar plek zestien. Bij een overwinning op Leicester zijn The Black Cats hard op weg naar handhaving.

De voorsprong op nummer achttien Hull City bedraagt in aanloop naar de voorlaatste speelronde twee punten, terwijl Sunderland een wedstrijd minder speelde. Tegen Leicester City moet het echter wel gebeuren, want daarna wachten uitduels met Arsenal en Chelsea.

Maar het doel van Advocaat tijdens diens aanstelling is in zicht, al zal de strijd tegen degradatie nooit wennen volgens de Hagenaar. 'Tuurlijk doe ik liever mee aan de andere kant van de ranglijst. Het is een zwaar gevecht om erin te blijven', aldus Advocaat.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.