Advocaat: 'Waarom geen punten tegen Arsenal en Chelsea?'

Reacties

Dick Advocaat heeft komend weekend geen oog voor de andere velden. Sunderland kan én moet het zelf doen. De noodzakelijke punten voor handhaving kunnen volgens de Haagse manager ook nog tegen Arsenal en Chelsea worden gepakt.

Advocaat: 'Waarom geen punten tegen Arsenal en Chelsea?'

Sunderland, dat nog een duel achter de hand heeft ten opzichte van de concurrentie, staat in de Premier League onder de rode streep. Aston Villa, Newcastle United, Leicester City en Hull City staan nu nog aan de goede kant van de score, al is de voorsprong op The Black Cats niet meer dan twee punten.

Maar wat de concurrentie doet laat Advocaat koud. 'Het interesseert me helemaal niets. Ik kijk alleen naar onze club. Newcastle United, Hull City of welke club dan ook, het maakt me allemaal niet uit. We moeten het zelf doen en niet te veel naar andere teams kijken.'

Sunderland moet in de algemene opinie het vege lijf redden in de komende twee wedstrijden tegen Everton en Leicester City. Het sluitstuk - uitduels met Chelsea en Arsenal - wordt gezien als een kansloze missie. 'Iedereen rekent daarin op nul punten, maar ik zie niet in waarom', toont Advocaat zich strijdlustig.

De Hagenaar wil natuurlijk liever al tegen Everton zijn slag slaan. 'Zaterdag is de belangrijkste wedstrijd van dit moment', aldus Advocaat die zijn aanvankelijke ideeën wel heeft moeten aanpassen. 'Toen ik hier begon zei ik dat zes, zeven punten genoeg zouden zijn. Maar ik denk dat we er drie tot vier meer nodig hebben. Dat is ook mogelijk.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.