Gelukkige Advocaat slaat reuzeslag op Goodison Park

Reacties

Dick Advocaat heeft uitstekende zaken gedaan op Goodison Park. Sunderland won volledig tegen de verhouding in bij Everton (0-2), waardoor The Black Cats naar de veertiende plaats in de Premier League klimmen.

Gelukkige Advocaat slaat reuzeslag op Goodison Park

Door de zege is de ploeg van de Hagenaar voorlopig in veilige haven, aangezien alleen de onderste drie club degraderen. Voorafgaand aan deze speelronde was Sunderland nog terug te vinden op plaats achttien. Punten tegen Everton en Crystal Palace (volgende week) waren noodzakelijk, aangezien Chelsea en Arsenal in de resterende twee duels de tegenstander zijn.

Vorige week boekte Sunderland al een knappe overwinning op Southampton (2-1), terwijl Everton verrassend met 3-2 verloor van Aston Villa. Maar de voorgaande vier thuiswedstrijden - waaronder een 3-0 overwinning op Manchester United - won Everton allemaal. Ook zaterdagmiddag liet Everton zien dat het een lastige tegenstander is op Goodison Park. De ploeg van manager Roberto Martinez was heer en meester, maar was alleen niet in staat om Costel Pantilimon te verschalken.

Voor de rust keerde de boomlange doelman van Sunderland de inzetten van Romelu Lukaku, Gareth Barry en Aaron Lennon, terwijl de Roemeen in de tweede helft de gevaarlijke kopkans van Phil Jagielka onschadelijk maakte. Voor die tijd was Sunderland pas één keer gevaarlijk geweest voor het doel van The Toffees. Bij de tweede mogelijkheid was het raak. Op zeer gelukkige wijze werkte Danny Graham de bal achter Tim Howard. De spits van Sunderland veranderde vlak na de rust het schot van de Spanjaard Jordi Gómez zonder dat hij dat in de gaten had: 0-1.

Wat volgde was een langdurig offensief van de thuisploeg, waarbij Sunderland een paar keer goed wegkwam. Zeker toen James McCarthy een kwartier voor tijd zijn inzet op de paal zag belanden en invaller Kevin Mirallas een niet te missen kans toch nog om zeep hielp. Waar Everton kans op kans onbenut liet, sloeg Sunderland opnieuw toe met een mazzelgoal. Dit keer was het Jermain Defoe die een schot van richting veranderde: 0-2.

Al met al dus een gelukkige zege van Sunderland, maar gelijk ook een zeer belangrijke. Door de overwinning in Liverpool klimt Sunderland naar de veertiende plaats in de Engelse competitie en verkeert het voorlopig in veilige haven. Daarmee is de missie van Advocaat, handhaving in de Premier League, weer een stap dichterbij.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.