Lukaku: 'Door Advocaat veranderde mijn hele leven'

Reacties

Romelu Lukaku neemt het zaterdagmiddag met Everton op tegen het Sunderland van manager Dick Advocaat, een bijzondere coach die de Belgische spits nog steeds een warm hart toedraagt.

Lukaku: 'Door Advocaat veranderde mijn hele leven'

'Ik mocht als zestienjarige debuteren in de nationale ploeg van België. Daar is mijn verhaal begonnen en daar ben ik Dick Advocaat nog steeds dankbaar voor', aldus Lukaku op de clubwebsite van Everton.

'Op dat moment veranderde mijn hele leven. Op mijn zestiende in het eerste van Anderlecht en kort daarna bij De Rode Duivels. Ik zat nog op school en een paar maanden eerder keek er nog niemand naar me om. Dat was daarna wel anders', blikt de fysiek sterke spits terug.

Zaterdag neemt Lukaku het op tegen de formatie van Advocaat, die in de laatste fase van de competitie moet vechten voor handhaving. Mocht Everton vanmiddag op Goodison Park een penalty krijgen is uitgerekend Lukaku de man die Advocaat pijn kan gaan doen. Voorheen was Leighton Baines de aangewezen persoon voor de strafschoppen, maar die eer is sinds kort voor de Belg.

De verdediger van Everton onthulde deze week waarom die wisseling heeft plaatsgevonden. 'Voor een jonge spits die de club 35 miljoen euro heeft gekost, is het belangrijk dat die zo veel mogelijk scoort. Hoe meer goals er op de teller van de spits staan, hoe groter het vertrouwen', aldus Baines, die er verder geen punt van maakt dat hij ze niet meer neemt. 'Ik doe daar niet moeilijk om. Hij heeft ze meer nodig dan ik. Ik heb er ondertussen meer dan genoeg gemaakt.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.