Aanklager KNVB wacht onderzoek naar FC Twente af

Reacties

De aanklager van de KNVB wacht nog met eventuele straffen voor het financieel geplaagde FC Twente. Hij zal na het afronden van het onafhankelijke onderzoek naar het bestuurlijke falen bij FC Twente, dat onder leiding staat van onderzoeker Ben Knüppe, bepalen of de Tukkers verder gestraft moeten worden.

Aanklager KNVB wacht onderzoek naar FC Twente af

'De aanklager is van mening dat de resultaten uit het onderzoek relevante informatie kunnen bevatten voor een eventueel besluit voor een tuchtrechtelijk vervolg', stelt de KNVB, die eerder zei 'doelbewust te zijn misleid' omtrent de samenwerking van de Tukkers met investeringsmaatschappij Doyen Sports, in een verklaring.

Knüppe bekijkt momenteel welke personen een negatieve rol hebben gespeeld in de malaise in Enschede en onderzoekt tevens de huidige organisatie en structuur. Het begin januari gestarte onderzoek heeft als doel om aanbevelingen te kunnen doen aan de huidige beleidsbepalers van FC Twente om de organisatie en structuur te verbeteren. Het uiteindelijke rapport wordt gepresenteerd aan de KNVB, de gemeente Enschede en FC Twente.

De Tukkers verlenen volledige medewerking aan het onderzoek en zullen de aanbevelingen uiterlijk 1 mei 2016 doorvoeren binnen de organisatie, omdat de club op die manier de licentie behoudt. Dat is afgesproken met de licentiecommissie van de KNVB, die de club de proflicentie voorwaardelijk afnam. De zaak werd door de KNVB nog wel voorgelegd aan de FIFA en inmiddels heeft de clubleiding al antwoord gegeven op enkele vragen vanuit de wereldvoetbalbond. FC Twente wacht mogelijk nog een puntenstraf of transferverbod.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.