FC Twente stelt presentatie beleidsplan uit

Reacties

FC Twente heeft de presentatie van het nieuwe beleidsplan uitgesteld. Aanvankelijk wilde de geplaagde club de Nieuwjaarsreceptie van dinsdag aangrijpen om het financiële en sportieve hersteltraject richting het jaar 2020 nader uit te leggen. Gezien de vele onzekere factoren die FC Twente omgeven, is daarvan afgezien.

FC Twente stelt presentatie beleidsplan uit

Zo moet de herfinanciering nog worden afgerond, lopen er onderzoeken van de FIFA en de tuchtcommissie van de KNVB naar de Doyen-deal, is het bestuurlijk handelen van de club in de voorbije jaren onderwerp van onderzoek door de gemeente en de KNVB, dreigt er niet alleen puntenaftrek maar ook reguliere degradatie via de competitie en is de proflicentie voorwaardelijk ingetrokken.

Dinsdagavond kwam daar een nieuwe onheilstijding bij toen de club tijdens de Nieuwjaarsreceptie zelf melding maakte van mogelijk nieuwe onrechtmatigheden bij de aan- en verkoop van spelers. Volgens de raad van commissarissen zijn er in de voorbije jaren mogelijk handelingen verricht die vraagtekens oproepen. FC Twente stelt zelf een onderzoek in.

Op de druk bezochte receptie kwam FC Twente derhalve niet verder dan een contourenschets. In de loop van dit jaar moet de herfinanciering van de schulden worden afgerond en wil de  club de financiële categorie 1 van de KNVB verlaten. In de periode 2016-2019 denken de Enschedeërs weer een stabiele speler in het linkerrijtje van de ranglijst van de Eredivisie te worden. De Voetbalacademie wordt beschouwd als levensader en daarom gemoderniseerd. Vanaf 2020  wil FC Twente weer aansluiten bij de (sub)top.

Bestuurslid Ton Heerts duidde vanavond het uitstellen van het beleidsplan. 'Door de onvoorziene ontwikkelingen van de laatste paar maanden kunnen, en mogen, wij nu geen nieuw beleidsplan vaststellen. Toch ontkomen we er nu niet aan om ons ook op de korte termijn te richten. We onderscheiden daarom drie fasen: de 'onder curatele-fase'  tot 1 mei 2016, de 'herstel-fase' tot de zomer van 2019 en de 'gezonde toekomst-fase' vanaf de zomer 2019.'

'We willen weer een sterk merk worden op basis van drie kernwaarden: trots, ambitie en noaberschap', vervolgde Heerts. 'Daar hoort bij bestuurlijk, sportief en financieel gewoon doen. Realistisch, nuchter en transparant. We doen niets meer wat boven onze macht ligt. Dromen mag, maar de nuchtere realiteit bepaalt ons uitgaven- en besluitvormingspatroon. FC Twente kent haar plaats en die plaats ligt hier – in het hart van Twente, in het hart van de Twentse samenleving. Samen maken we van FC Twente weer onze trots', zo besloot hij.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.