'Van der Laan hield met opzet waarheid achter rond Doyen'

Reacties

Voormalig FC Twente-voorzitter Aldo van der Laan leidde de KNVB met opzet rond de tuin inzake de deals met Doyen. Dat blijkt uit geopenbaard mailverkeer binnen de investeringsmaatschappij.

'Van der Laan hield met opzet waarheid achter rond Doyen'

De website Football Leaks, die eerder al een aantal gevoelige documenten over de afspraken tussen Doyen en FC Twente lekte, heeft intern mailverkeer van medewerkers van Doyen over de Tukkers gepubliceerd. In één daarvan mailt bestuurslid Nelio Lucas aan zijn collega-bestuurders dat Van der Laan de KNVB expres heeft voorgelogen over de afspraken tussen FC Twente en Doyen.

'Kunnen jullie je herinneren dat de bond wijzigingen willen doorvoeren?', refereert hij aan het feit dat de KNVB in eerste instantie niet akkoord was met de afspraken die FC Twente maakte met het bedrijf. 'Aldo had het idee om de veranderingen die wij graag wilden zien in een ander document te zetten. Hij is een echte vriend. Nu zit hij in de problemen.'

Zoals Lucas stelt werd door FC Twente en Doyen een apart aanhangsel met afspraken gefabriceerd dat nooit aan de KNVB is voorgelegd. Toen dit aanhangsel uitlekte, leverde de Tukkers dit een straf op van de licentiecommissie, omdat uit dit document bleek dat Doyen inspraak had in het beleid van de club. FC Twente raakte zijn licentie voorwaardelijk kwijt, mag drie jaar geen Europees voetbal spelen en moest een boete van 45.000 euro betalen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.