Weer documenten over FC Twente en Doyen openbaar

Reacties

Opnieuw zijn gevoelige documenten over de deal tussen FC Twente en Doyen opgedoken. Het betreft ditmaal e-mailverkeer tussen hooggeplaatste medewerkers van de investeringsmaatschappij en de Tukkers.

Weer documenten over FC Twente en Doyen openbaar

Een van de mails bevat een nota voor FC Twente naar aanleiding van de transfer van Quincy Promes naar Spartak Moskou. De Tukkers wordt naar aanleiding hiervan verzocht de som van 1.920.000 euro over te maken op de bankrekening van Doyen.

In een andere door Football Leaks geopenbaarde mailwisseling steggelen FC Twente en Doyen over de betalingen die moeten gedaan naar aanleiding van de transfers van Promes en Dusan Tadic (Southampton). Doyen geeft de Tukkers uiteindelijk gelijk en de club uit Enschede moet uiteindelijk 1.208.250 euro overmaken naar de investeringsmaatschappij.

Ook e-mailverkeer van de inmiddels opgestapte Aldo van der Laan met Doyen wordt geopenbaard. Van der Laan neemt in september van dit jaar onder meer contact op om te kijken of hij andere betalingsafspraken kan maken met de firma. Later vraagt hij Doyen het onderpand op de televisiegelden van FC Twente op te heffen, zodat de club aan andere betalingsverplichtingen kan voldoen en een nieuwe stap kan zetten in zijn herfinancieringsproces.

Gevoelig
Hoewel de documenten minder onthullend zijn dan de eerder dit jaar geopenbaarde contracten, komt het nieuwe lek voor FC Twente op een gevoelig moment. Deze week doet de licentiecommissie van de KNVB immers uitspraak in de zaak-Doyen. De hamvraag is of de samenwerking tussen de club en de firma in strijd is met het licentiereglement. Daarnaast vergadert de gemeente Enschede maandag over een garantstelling van 32 miljoen euro voor de club.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.