FIFA doet onderzoek naar gelekte Doyen-deals

Reacties

De deals van Doyen die vorige maand gelekt werden via de website Football Leaks worden onderzocht door de wereldvoetbalbond (FIFA). Het op Malta gevestigde bedrijf zegt blij te zijn met het onderzoek.

FIFA doet onderzoek naar gelekte Doyen-deals

'Doyen Sports werkt altijd in volledige overeenstemming met de wetten van de landen waar ze actief is', luidt de verklaring van het investeringsfonds aan Bloomberg News. 'Als dergelijke contracten bestaan, dan is dat omdat de clubs, die onze bevoorrechte partners zijn, graag met ons samen willen werken en profiteren van onze rol in de voetbal-industrie.'

De gelekte documenten zijn echter illegaal verkregen en vertonen niet de relatiteit van de transacties, meldt Doyen. 'We zijn daarom blij met een onderzoek van de FIFA.' Sinds het investeringsfonds in 2011 de voetbalmarkt opging, investeerde het volgens de gelekte documenten al ruim zestig miljoen euro. De exacte omvang is echter niet bekend, aangezien Doyen de documenten niet openbaar hoeft te maken.

De door Football Leaks gepubliceerde documenten hadden gevolgen voor FC Twente, aangezien voorzitter Aldo van der Laan nog dezelfde dag opstapte. Woensdag gaven de Tukkers de licentiecommissie van de KNVB antwoord op de aanvullende vragen over de Doyen-overeenkomst. Op basis van de gelekte documenten lijkt Doyen invloed te hebben op het handelsbeleid van FC Twente. Dat is door de FIFA verboden.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.