Contract FC Twente met Doyen ook onbekend bij FBO

Reacties

Net als de KNVB heeft ook werkgeversorganisatie FBO het uitgelekte contract van FC Twente, waaruit bleek dat de Doyen Sports Group wel degelijk invloed had op de aan- en verkooppolitiek, met de investeringsmaatschappij nooit gezien.

Contract FC Twente met Doyen ook onbekend bij FBO

Clubs moeten sinds 1 oktober van dit jaar bij internationale transfers alle constructies met investeringsmaatschappijen naar de FIFA sturen. Vorige week kwam een wurgcontract naar buiten tussen FC Twente en Doyen. De wereldvoetbalbond heeft dit soort verregaande samenwerkingen verboden.

In Nederland controleert werkgeversorganisatie FBO de contracten en adviseert of de bedachte constructies door de beugel kunnen. Het belangrijkste daarbij is dat de investeerder geen directe invloed mag hebben op het transferbeleid. De FBO heeft het contract van FC Twente en Doyen eerder goedgekeurd.

Achter de schermen voert Doyen al maanden een juridische strijd tegen het verbod van de FIFA. De investeringsmaatschappij bestrijdt de authenticiteit van het contract, dat de KNVB inmiddels onder de loep neemt. Volgens directeur Bert van Oostveen is een boete of het (voorwaardelijk) intrekken van de licentie de meest waarschijnlijke straf voor de Tukkers.

Over de penibele situatie van FC Twente is in de Voetbal International van deze week en op VI Premium een uitgebreid verhaal te lezen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.