KNVB geeft Twente zes dagen voor duidelijkheid over Doyen

Reacties

FC Twente krijgt tot en met woensdag 9 december de tijd om alle relevante informatie over de samenwerking met Doyen Sports boven tafel te krijgen. Dat heeft de licentiecommissie van de KNVB de club vrijdag medegedeeld.

KNVB geeft Twente zes dagen voor duidelijkheid over Doyen

Daarbij gaat het vooral om een bijlage waaruit zou blijken dat de investeringsmaatschappij een ongeoorloofde invloed kon uitoefenen op het technisch beleid van  FC Twente. Het betwiste document maakte geen deel uit van de overeenkomst tussen FC Twente en Doyen zoals die eerder ter toetsing aan de KNVB is voorgelegd.

De licentiecommissie zal aan de hand van die informatie beoordelen of Twente in strijd met de het reglement heeft gehandeld. 'Indien er sprake blijkt te zijn van een overtreding, dan volgt een sanctie in de vorm van een geldboete of wordt de licentie voor het spelen van betaald voetbal ingetrokken', spreekt de KNVB duidelijke taal in zijn persverklaring omtrent deze zaak. 'Ook kan nog worden besloten de zaak voor te leggen aan de aanklager betaald voetbal, die de zaak kan toetsen aan de hand van het tuchtreglement.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.