Munsterman begreep de ophef over Doyen niet

Reacties

Illegale afspraken met Doyen zijn FC Twente duur komen te staan. Joop Munsterman, het brein achter de deal met de investeringsgroep, zei begin dit jaar dat hij helemaal niets begreep van alle ophef over de samenwerking.

Munsterman begreep de ophef over Doyen niet

Munsterman gaf in januari van dit jaar een groot interview aan Voetbal International. Ter gelegenheid van zijn naderende vertrek als voorzitter blikte hij terug op zijn regeerperiode bij de club uit Enschede. Ook de toen al vaak bekritiseerde afspraken met Doyen kwamen ter sprake.

'Het betaalde voetbal moet zichzelf zien te redden en dan haal je dus geld op in de particuliere markt. Bij Doyen Sports Group bijvoorbeeld. De commotie daarover heeft mij wel verbaasd', zei Munsterman over de beweegredenen om met Doyen in zee te gaan.

Baas in eigen huis
Munsterman benadrukte dat FC Twente ondanks de samenwerking met Doyen volledig onafhankelijk was. Een bewering waar de licentiecommissie van de KNVB met het uitspreken van de sanctie korte metten mee heeft gemaakt. 'Er is geen sprake van third party ownership, wij zijn baas in eigen huis. Ik vind dat Doyen voetbalvriendelijk opereert. Zolang je op tijd hun geld terugbetaalt, bemoeien ze zich nergens mee. En als je een speler verkoopt en ze krijgen een deel van de opbrengst mee, zijn ze helemaal blij', zei Munsterman in januari.

In het interview sprak Munsterman vol trots over de groei die FC Twente sinds zijn komst tien jaar geleden had doorgemaakt. 'FC Twente was net gered van het faillissement en ik begon erover dat we een stadion voor 25 duizend mensen gingen bouwen en een keer in de Champions League moesten gaan voetballen. Megalomane gek, werd ik genoemd', sprak hij. 'Als je erop terugkijkt, denk je: Wat wij gedaan hebben kán eigenlijk niet.'

Het interview dat Munsterman in januari gaf aan VI-verslaggever Peter Wekking kunt u hier via VI Premium integraal lezen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.