Duitsland

FC Köln - RB Leipzig

RB Leipzig heeft vrijdag de uitwedstrijd tegen Köln in de Bundesliga met 1-5 gewonnen. Het bezoekende team nam een vroege voorsprong, toen Xavi Simons scoorde na 15 minuten, op aangeven van Benjamin Sesko. Sargis Adamyan bracht in de 18de minuut Köln op gelijke hoogte, met een assist van Eric Martel. Daarna werd er lange tijd niet gescoord. Met nog bijna een half uur te gaan bracht Loïs Openda RB Leipzig op voorsprong na een assist van Simons. Vier minuten later voerde RB Leipzig de score verder op. Openda passeerde nog een keer de doelman, met een assist van David Raum. Amadou Haidara passeerde drie minuten later de doelman en bouwde de voorsprong uit naar 4-1 voor RB Leipzig. Met nog acht minuten te spelen voerde Yussuf Poulsen de score verder op voor RB Leipzig, op aangeven van Benjamin Henrichs. Köln heeft al zes wedstrijden op rij niet gewonnen. In de laatste vijf wedstrijden heeft Köln twee keer gelijkgespeeld en drie keer verloren, terwijl RB Leipzig vier overwinningen en één nederlaag heeft. Dit betekent dat Köln op de zestiende plek staat met 18 punten en dat RB Leipzig op de vierde plaats staat met 49 punten. In de volgende wedstrijd speelt Köln op zondag 31 maart om 15.30 uur in een uitwedstrijd tegen Augsburg. RB Leipzig ontvangt zaterdag 30 maart om 15.30 uur Mainz.