Portugal

Vitória Guimarães - Benfica

De reeks van zeven opeenvolgende overwinningen in de Primeira Liga voor Benfica is geëindigd in de uitwedstrijd tegen Vitória Guimarães. De wedstrijd van zondag in het Estádio Dom Afonso Henriques eindigde in 2-2. Vitória Guimarães moest met tien spelers verder na een rode kaart. Vitória Guimarães nam de leiding in de 35ste minuut via Tiago Rafael Maia da Silva. Rafael Alexandre Fernandes Ferreira da Silva bracht in de 40ste minuut Benfica op gelijke hoogte, met een assist van Ángel Di María. Met nog bijna een half uur te gaan bracht André Oliveira Silva Vitória Guimarães op voorsprong na een assist van João Pedro Ferreira da Silva. In de 64ste minuut werd Toni Borevkovic van Vitória Guimarães van het veld gestuurd met een rode kaart. De gelijkmaker voor Benfica werd in de 90ste minuut gemaakt door Arthur Mendonça Cabral, op aangeven van Di María. In de laatste vijf wedstrijden heeft Vitória Guimarães drie overwinningen behaald, één keer gelijkgespeeld en één keer verloren, terwijl Benfica vier overwinningen en één gelijkspel heeft. Dit was het vierde gelijkspel van Vitória Guimarães dit seizoen. De volgende speeldag speelt Vitória Guimarães op zaterdag 17 februari om 19.00 uur bij Portimonense. Benfica ontvangt zondag 18 februari om 19.00 uur Vizela.