Duitsland

SC Freiburg - VfB Stuttgart

Stuttgart heeft zaterdag in de Bundesliga een goede zaak gedaan door het uitduel tegen Freiburg te winnen met 3-1. De uitploeg leidde bij rust met 2-1. Freiburg eindigde de wedstrijd met 10 spelers. Deniz Undav opende na slechts drie minuten de score voor het bezoekende team uit een voorzet van Waldemar Anton. Stuttgart bouwde de marge vroeg in de wedstrijd nog verder uit naar 2-0 toen Chris Führich scoorde, met een assist van Undav, in de 7de minuut. In de 18de minuut werd Merlin Röhl van Freiburg van het veld gestuurd met een rode kaart. De thuisploeg verkleinde de achterstand tot 2-1 net voor het fluitsignaal toen Lukas Kübler scoorde, op aangeven van Vincenzo Grifo. Maximilian Mittelstädt bouwde de marge verder uit in de 74ste minuut na een assist van Undav. In de laatste vijf wedstrijden heeft Freiburg één overwinning behaald, één keer gelijkgespeeld en drie keer verloren, terwijl Stuttgart drie overwinningen en twee nederlagen heeft. Dit betekent dat Freiburg op de zevende positie staat met 28 punten en dat Stuttgart de nummer 3 is met 40 punten. In de volgende wedstrijd speelt Freiburg op vrijdag 9 februari om 20.30 uur, in een uitwedstrijd, tegen Dortmund. Stuttgart ontvangt zondag 11 februari om 15.30 uur Mainz.