Duitsland

VfB Stuttgart - RB Leipzig

Stuttgart heeft RB Leipzig verslagen in de thuiswedstrijd in de Bundesliga met 5-2. Deniz Undav sloeg drie keer toe voor Stuttgart. Jamie Leweling en Enzo Millot scoorden de andere doelpunten voor de thuisploeg, terwijl Openda en Sesko de treffers voor RB Leipzig scoorden. Stuttgart begon de wedstrijd goed en nam na 25 minuten de leiding via Enzo Millot. Undav vergrootte de marge naar 2-0 na een half uur. Benjamin Sesko passeerde twee minuten later de doelman, op aangeven van David Raum, en poetste iets van de achterstand weg en maakte de 2-1 voor RB Leipzig. Direct na de rust vergrootte Jamie Leweling de voorsprong van Stuttgart. Loïs Openda verkleinde de achterstand voor RB Leipzig in de 55ste minuut. Maar RB Leipzig was niet in staat om terug te komen in de wedstrijd. Één minuut later bouwde Stuttgart de marge verder uit. Undav passeerde nog een keer de doelman, met een assist van Chris Führich. Undav scoorde nog een keer en voerde de score verder op in de 75ste minuut. Undav voltooide daarmee zijn hattrick. Het was de vierde wedstrijd zonder overwinning op rij voor RB Leipzig. In de laatste vijf wedstrijden heeft Stuttgart twee overwinningen behaald en drie keer verloren, terwijl RB Leipzig één overwinning, één gelijkspel en drie nederlagen heeft. Stuttgart staat na deze wedstrijd met 37 punten op de derde plek, terwijl RB Leipzig de nummer 4 is met 33 punten. De volgende speeldag speelt Stuttgart op zaterdag 3 februari om 15.30 uur, in een uitwedstrijd, tegen Freiburg. RB Leipzig ontvangt zondag 4 februari om 17.30 uur Union Berlin.