Spanje

Atlético Madrid - Real Madrid

De succesvolle periode voor Real Madrid in de Primera División is ten einde gekomen. Voor de uitwedstrijd tegen Atlético Madrid had Real Madrid een reeks van vijf opeenvolgende overwinningen, maar die serie werd zondag doorbroken in het Estádio Cívitas Metropolitano: 3-1. Álvaro Morata opende na slechts vier minuten de score voor de thuisploeg uit een voorzet van Samuel Dias Lino. Antoine Griezmann bracht in de 18de minuut Atlético Madrid op 2-0, op aangeven van Saúl Ñíguez. In de 35ste minuut verkleinde Toni Kroos de achterstand voor Real Madrid. Direct na de rust vond Morata het net voor een tweede keer en vergrootte de voorsprong voor Atlético Madrid. Atlético Madrid heeft in de laatste vijf wedstrijden drie overwinningen behaald, één keer gelijkgespeeld en één keer verloren, terwijl Real Madrid vier overwinningen en één nederlaag heeft. Memphis Depay werd in de 82e minuut in het veld gebracht voor Atlético Madrid. Atlético Madrid staat op de vijfde positie met 10 punten. Real Madrid is de nummer 3 met 15 punten. Atlético Madrid heeft één wedstrijd minder gespeeld dan Real Madrid. In de volgende wedstrijd gaat Atlético Madrid op donderdag 28 september om 21.30 uur op bezoek bij Osasuna. Real Madrid speelt woensdag 27 september om 19.00 uur thuis tegen Las Palmas.