Memphis maakt rentree in derby: Oranje-spits dodelijker dan Real-sensatie

Reacties

In voetbalminnend Spanje gaat het inmiddels hoofdzakelijk over Jude Bellingham. De middenvelder van Real Madrid is tijdens zijn eerste weken bij De Koninklijke een sensatie. In aanloop naar de derby tegen Atlético Madrid onderzocht Marca echter dat Memphis Depay mogelijk nóg meer indruk maakt.

Memphis maakt rentree in derby: Oranje-spits dodelijker dan Real-sensatie
© Pro Shots
Atlético Madrid
Atlético Madrid
3 - 1
Real Madrid
Real Madrid

Bellingham maakte al vijf doelpunten in La Liga. Daar had de Engelsman, die deze zomer werd weggeplukt bij Borussia Dortmund, slechts 441 speelminuten voor nodig. Daarnaast schoot hij Real Madrid in het Champions League-duel met 1. FC Union Berlin diep in blessuretijd naar de zege. Marca zocht uit dat de middenvelder iedere 88 minuten een doelpunt wist te maken.

Wat het Madrileense medium ook meldt, is dat Bellingham gek genoeg niet de meest effectieve speler van de hoofdstad is. Memphis is namelijk nóg gevaarlijker. De spits, dit weekend weer inzetbaar na een hamstringblessure, wordt gezien als de grootste bedreiging voor Real Madrid. 'Zijn cijfers bij Atlético zijn angstaanjagend', schrijft Marca zelfs.

In het shirt van Atlético had Memphis slechts 399 minuten nodig om tot zes doelpunten te komen. Dat houdt in dat hij iedere 66 minuten raak schiet. 'De enige wijze waarop Memphis geremd wordt, is het feit dat zijn ritme verstoord wordt door blessures. De Nederlander zal ook tegen Real Madrid weer een moment laten zien, omdat hij heeft laten zien een van de beste spelers van La Liga te zijn.'

Bekijk hier al onze video's
Meer LaLiga
Meer over LaLiga
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.