Spanje

Espanyol - Atlético Madrid

Espanyol is in de eerste helft op een 2-0 achterstand gekomen tegen Atlético Madrid in de Primera División, maar in de tweede helft kwam Espanyol goed terug. Uiteindelijk werden de punten gedeeld en eindigde het duel in 3-3. Het bezoekende team opende de score na 21 minuten via Saúl Ñíguez, op aangeven van Mario Hermoso. Antoine Griezmann bracht in de 44ste minuut Atlético Madrid op 2-0. Direct na de rust vergrootte Yannick Carrasco de voorsprong van Atlético Madrid. Met nog bijna een half uur te gaan scoorde César Montes namens Espanyol met een assist van Aleix Vidal. De thuisploeg deed de tegenstander nogmaals pijn in de 76ste minuut van de wedstrijd toen Joselu scoorde. Vinicius de Souza Costa maakte gelijk voor Espanyol met een assist van Vidal, in de 79ste minuut. In de laatste vijf wedstrijden heeft Espanyol twee overwinningen behaald, één keer gelijkgespeeld en twee keer verloren, terwijl Atlético Madrid drie overwinningen, één gelijkspel en één nederlaag heeft. Dit was het elfde gelijkspel van Espanyol dit seizoen. Met nog twee speelronden voor de boeg staat Espanyol op de negentiende plaats op de ranglijst terwijl Atlético Madrid de derde plaats bezet. In de volgende wedstrijd speelt Espanyol uit tegen Valencia op zondag 28 mei om 19.00 uur in het Estadio de Mestalla. Atlético Madrid speelt op dezelfde dag een thuiswedstrijd tegen Real Sociedad in het Estádio Cívitas Metropolitano.