Spanje

Athletic Bilbao - Celta de Vigo

Athletic Club heeft zaterdag de thuiswedstrijd tegen Celta de Vigo in de Primera División met 2-1 gewonnen in het San Mamés Barria. De doelpuntenmakers voor Athletic Club waren Berenguer Remiro en Williams. Williams opende na slechts vijf minuten de score voor de thuisploeg uit een voorzet van Óscar De Marcos. Direct na de rust bracht Jørgen Strand Larsen Celta de Vigo langszij. Berenguer Remiro bracht Athletic Club in de 54ste minuut op voorsprong, dat bracht de uiteindelijke score op 2-1. Celta de Vigo heeft nu vier wedstrijden achter elkaar verloren. In de laatste vijf wedstrijden heeft Athletic Club één overwinning behaald, één keer gelijkgespeeld en drie keer verloren, terwijl Celta de Vigo één overwinning en vier nederlagen heeft. Dit was de zevende overwinning met één doelpunt verschil van Athletic Club dit seizoen. De nederlaag was ook voor Celta de Vigo de negende nederlaag met één doelpunt verschil. Met nog drie speelronden voor de boeg staat Athletic Club op de zevende plaats op de ranglijst en Celta de Vigo bezet de dertiende plaats. In de volgende wedstrijd speelt Athletic Club op donderdag 25 mei om 21.30 uur, in een uitwedstrijd, tegen Osasuna. Celta de Vigo neemt het dinsdag 23 mei om 19.30 uur thuis op tegen Girona.