Engeland

Bournemouth - Chelsea

De wedstrijd tussen AFC Bournemouth en Chelsea in het Vitality Stadium is in 1-3 geëndigd. Het resultaat was een enorme opluchting voor Chelsea, aangezien het team voor deze uitwedstrijd van zaterdag vier opeenvolgende nederlagen had geleden in de Premier League. Al vroeg in de wedstrijd nam het bezoekende team een voorsprong, toen Conor Gallagher scoorde na 9 minuten, met een assist van N'Golo Kanté. Matías Viña bracht in de 21ste minuut AFC Bournemouth op gelijke hoogte, op aangeven van Ryan Christie. Daarna stonden beide teams een tijdje droog. Met nog nog acht minuten te spelen scoorde Benoît Badiashile en kwam op voorsprong voor Chelsea, op aangeven van Hakim Ziyech. De uiteindelijke 3-1 voor Chelsea werd helemaal aan het einde van de wedstrijd gemaakt door João Félix Sequeira, met een assist van Raheem Sterling. AFC Bournemouth heeft in de vijf laatste wedstrijden drie overwinningen behaald en twee keer verloren, terwijl Chelsea één overwinning en vier nederlagen heeft. In de huidige stand heeft AFC Bournemouth 39 punten en staat op de veertiende plaats, terwijl Chelsea met 42 punten op de elfde positie staat. Chelsea heeft 1 wedstrijd minder gespeeld dan AFC BournemouthCrystal Palace is de volgende tegenstander voor AFC Bournemouth in de uitwedstrijd. Chelsea speelt een thuiswedstrijd tegen Nottingham Forest op Stamford Bridge. Beide wedstrijden worden op zaterdag 13 mei om 16.00 uur gespeeld.