Engeland

Arsenal - Chelsea

De zege in de thuiswedstrijd tegen Chelsea heeft Arsenal naar de top van de ranglijst in de Premier League gebracht, twee punt voor Manchester City. Manchester City heeft wel twee wedstrijden minder gespeeld. Arsenal won de wedstrijd met 3-1. Chelsea staat na de nederlaag twaalfde in de competitie. Er werd een vroege voorsprong genomen door de thuisploeg na een doelpunt van Martin Ødegaard na 18 minuten, met een assist van Granit Xhaka. Ødegaard vergrootte de voorsprong naar 2-0 toen hij nog een keer scoorde na meer dan een half uur, op aangeven van Xhaka. Gabriel Fernando de Jesus bracht in de 34ste minuut Arsenal op 3-0. Noni Madueke verkleinde de achterstand voor Chelsea in de 65ste minuut. Maar Chelsea was niet bij machte vaker te scoren. Dit bracht de uiteindelijke score op 3-1. Chelsea heeft nu vier wedstrijden achter elkaar verloren. In de vijf laatste wedstrijden heeft Arsenal één overwinning behaald, drie keer gelijkgespeeld en één keer verloren, terwijl Chelsea één gelijkspel en vier nederlagen heeft. De volgende speeldag speelt Arsenal op zondag 7 mei om 17.30 uur, in een uitwedstrijd, tegen Newcastle United. Chelsea ontvangt zaterdag 6 mei om 16.00 uur AFC Bournemouth.