Italië

AS Roma - Sassuolo

Sassuolo heeft zondag vier keer gescoord in de uitwedstrijd tegen Roma in de Serie A. Het duel eindigde in 3-4.

Voor Roma werd 1 speler van het veld gestuurd en het team moest de wedstrijd uitspelen met 10 spelers.

Het bezoekende team nam vroeg in de wedstrijd een voorsprong, toen Laurienté scoorde in de 13de minuut.

Vijf minuten later bouwde Sassuolo de voorsprong uit toen Laurienté nog een keer de doelman passeerde, op aangeven van Domenico Berardi.

In de 26ste minuut poetste Nicola Zalewski met een assist van Leonardo Spinazzola, iets van de achterstand weg voor Roma. Een rode kaart in de 48ste minuut betekende het einde van de wedstrijd voor Marash Kumbulla van Roma.

Direct na de rust vergrootte Berardi de voorsprong van Sassuolo.

Paulo Dybala scoorde in de 50ste minuut voor Roma, met een assist van Stephan El Shaarawy.

Andrea Pinamonti voerde de score verder op in de 75ste minuut met een assist van Laurienté.

Het doelpunt dat de marge verkleinde naar 4-3 voor Roma werd helemaal aan het einde van de wedstrijd gemaakt door Georginio Wijnaldum, met een assist van Chris Smalling.

In de vijf laatste wedstrijden heeft Roma twee overwinningen behaald, één keer gelijkgespeeld en twee keer verloren, terwijl Sassuolo drie overwinningen, één gelijkspel en één nederlaag heeft. Dit was de zesde nederlaag met één doelpunt verschil van Roma dit seizoen. Dit was ook de zevende overwinning van Sassuolo met één doelpunt verschil.

Georginio Wijnaldum (Roma) speelden de hele wedstrijd.

De volgende speeldag speelt Roma uit tegen Lazio. Deze ontmoeting vindt plaats op zondag 19 maart om 18.00 uur. Sassuolo speelt vrijdag 17 maart om 18.30 uur thuis tegen Spezia.