Engeland

Aston Villa - Leicester City

De spelers van Leicester City hebben de smaak van de overwinning weer te pakken gekregen nadat ze Aston Villa met 2-4 versloegen in de uitwedstrijd. Het was de eerste gewonnen wedstrijd na vijf duels op rij zonder winst voor Leicester City in de Premier League.

De thuisploeg nam vroeg in de wedstrijd een voorsprong, toen Ollie Watkins scoorde na 9 minuten.

Leicester City maakte vroeg in de wedstrijd gelijk toen James Maddison scoorde, met een assist van Kelechi Iheanacho, in de 12de minuut.

De 2-1 kwam in de 32ste minuut na nog een eigen doelpunt van Harry Souttar van Aston Villa.

Iheanacho bracht in de 41ste minuut de uitploeg op gelijke hoogte, op aangeven van Harvey Barnes. Direct na de rust bracht Mateus Cardoso Lemos Martins Leicester City een voorsprong.

Dennis Praet diepte de voorsprong van Leicester City uit in de 79ste minuut. Praet voltooide zo de comeback van Leicester City, dat bracht de uiteindelijke score op 4-2.

In de vijf laatste wedstrijden heeft Aston Villa drie overwinningen behaald, één keer gelijkgespeeld één keer verloren, terwijl Leicester City één overwinning, één gelijkspel en drie nederlagen heeft.

Aston Villa heeft 28 punten en staat op de elfde plaats, terwijl Leicester City met 21 punten de dertiende plek inneemt.

In de volgende wedstrijd speelt Aston Villa op zondag 12 februari om 17.30 uur, in een uitwedstrijd, tegen Manchester City. Leicester City ontvangt zaterdag 11 februari om 16.00 uur Tottenham Hotspur.