Spanje

Real Betis - Barcelona

Real Betis en Barcelona hebben het woensdag in het Estadio Benito Villamarín tegen elkaar op genomen. Barcelona begon aan de wedstrijd na drie opeenvolgende overwinningen in de Primera División. Het liet geen steken vallen en won ook dit duel, met 1-2.

Real Betis kreeg 1 speler uit het veld gestuurd en eindigde de wedstrijd met 10 spelers.

Voor de rust werd niet gescoord en het duurde tot de 65ste minuut tot Raphael Dias Belloli scoorde, op aangeven van Alejandro Balde, en zo Barcelona op voorsprong bracht.

Robert Lewandowski diepte de voorsprong van Barcelona uit met een assist van Ronald Araújo, in de 80ste minuut.

De 2-1 kwam in de 85ste minuut na nog een eigen doelpunt van Jules Koundé van Real Betis, wat het eindresultaat was.

Een rode kaart in de 95ste minuut betekende het einde van de wedstrijd voor William Silva de Carvalho van Real Betis.

Real Betis heeft in de vijf laatste wedstrijden twee overwinningen behaald, één keer gelijkgespeeld en twee keer verloren, terwijl Barcelona vier overwinningen en één gelijkspel heeft. Dit was de vijfde nederlaag met één doelpunt verschil van Real Betis dit seizoen. Dit was ook de achtste overwinning van Barcelona met één doelpunt verschil.

Frenkie de Jong (Barcelona) speelde de hele wedstrijd.

In de huidige stand heeft Real Betis 31 punten en staat op de zesde plaats, terwijl Barcelona met 50 punten op de eerste positie staat.

De volgende speeldag speelt Real Betis op zaterdag 4 februari om 21.00 uur, in een thuiswedstrijd, tegen Celta de Vigo. Barcelona ontvangt zondag 5 februari om 21.00 uur Sevilla.