Portugal

Boavista - Portimonense

Boavista heeft zondag het thuisduel met Portimonense gewonnen. De wedstrijd in de Primeira Liga eindigde in 4-2.

De eerste helft verliep doelpuntloos. Direct na de rust liet Yusupha Njie zich gelden toen hij scoorde, met een assist van Pedro Jorge Gonçalves Malheiro, en Boavista op voorsprong bracht.

Direct na de rust vergrootte Sopuruchukwu Bruno Onyemaechi de voorsprong van Boavista.

Twee minuten later passeerde Fahd Moufi de doelman, op aangeven van Gustavo Klismahn Dimaraes Miranda, en verkleinde Portimonense de marge naar 2-1.

Ricardo Luis Chaby Mangas bouwde de marge verder uit in de 75ste minuut.

Zes minuten later bouwde Boavista de voorsprong uit naar 4-1 toen Njie nog een keer de doelman passeerde, met een assist van Kenji Gorré.

Twee minuten later passeerde Paulo Estrela Moreira Alves de doelman en bracht Portimonense de ploegen dichter bij elkaar: 4-2.

Het was de zesde wedstrijd zonder overwinning op rij voor Portimonense.

In de vijf laatste wedstrijden heeft Boavista twee overwinningen behaald, één keer gelijkgespeeld en twee keer verloren, terwijl Portimonense één gelijkspel en vier nederlagen heeft.

Boavista staat nu op de negende plek met 24 punten, terwijl Portimonense de nummer 13 is met 20 punten. Boavista heeft één wedstrijd minder gespeeld dan Portimonense.

De volgende speeldag speelt Boavista op zaterdag 4 februari om 16.30 uur, in een uitwedstrijd, tegen Santa Clara. Portimonense ontvangt maandag 6 februari om 20.00 uur Paços de Ferreira.