SC Heerenveen - FC Utrecht

Het zijn lastige tijden voor Heerenveen. Op zondag heeft het team de thuiswedstrijd tegen Utrecht verloren met 1-2 in het Abe Lenstra Stadion in de Eredivisie. Dat betekent zeven opeenvolgende nederlagen voor Heerenveen.

Voor de rust werd niet gescoord en het duurde tot de 58ste minuut tot Bart Ramselaar scoorde, op aangeven van Quinten Timber, en zo Utrecht op voorsprong bracht.

Mike van der Hoorn bouwde in de 69ste minuut de marge uit voor Utrecht.

Sydney van Hooijdonk verkleinde de achterstand van Heerenveen in de 80ste minuut. Maar Heerenveen was niet in staat om terug te komen in de wedstrijd.

Heerenveen heeft in de vijf laatste wedstrijden en vijf keer verloren, terwijl Utrecht drie overwinningen, één gelijkspel en één nederlaag heeft. Dit was de zesde nederlaag met één doelpunt verschil van Heerenveen dit seizoen. Dit was ook de vijfde overwinning van Utrecht met één doelpunt verschil.

Heerenveen staat nu op de dertiende positie met 25 punten, terwijl Utrecht op de zevende positie staat met 39 punten.

Op zaterdag 5 maart speelt Heerenveen om 16.30 uur een uitwedstrijd tegen Willem II in het Koning Willem II Stadion. Utrecht speelt op dezelfde dag om 18.45 uur uit tegen Go Ahead Eagles in De Adelaarshorst.