FC Utrecht en uitgefloten Veerman storten sc Heerenveen dieper in crisis

Reacties

FC Utrecht heeft uitstekende zaken gedaan in de strijd om een ticket voor de play-offs om Europees voetbal. De Domstedelingen waren zondag te voor sc Heerenveen en staan steviger op de zevende plaats. Het Heerenveen van Ole Tobiasen leed alweer zijn zevende nederlaag op rij.

FC Utrecht en uitgefloten Veerman storten sc Heerenveen dieper in crisis
© Pro Shots
sc Heerenveen
sc Heerenveen
1 - 2
FC Utrecht
FC Utrecht

Alle ogen waren gericht op Henk Veerman, die voor het eerst sinds zijn transfer eind januari terugkeerde in het Abe Lenstra Stadion. In de eerste helft hadden Veerman en consorten het beste van het spel en kregen zij ook de meeste kansen. Het eerste gevaar kwam ook van Veerman, die na een combinatie met Moussa Sylla recht in de handen van Erwin Mulder schoot. Later kopte de spits, die door een deel van het pubilek werd uitgefloten, na een voorzet van Django Warmerdam over.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Heerenveen had relatief veel balbezit, maar kwam niet verder dan een schot van Nicolas Madsen, dat naast ging. De beste mogelijkheid voor de thee was er voor Sander van de Streek, wiens kopbal via de handen van Mulder en de lat over ging. Kort na de pauze had Heerenveen de wedstrijd plots open kunnen breken: Amin Sarr werd weggestuurd door Tibor Halilovic en stuitte op de voet van Fabian de Keijzer. Het was de grootste kans van Heerenveen tot dan toe.

FC Utrecht schrok wakker en sloeg na 58 minuten zelf toe. Quinten Timber wipte de bal in de richting van Bart Ramselaar, die naar de zijkant werd gedreven door de uitkomende Mulder. Ramselaar slaagde er toch nog in om de bal in het doel te draaien. Halverwege de tweede helft viel ook de 0-2: Mike van der Hoorn kopte van dichtbij overtuigend raak na een hoekschop van Adam Maher. De wedstrijd leek beslist.

Het was doelpuntenmaker Van der Hoorn zelf die de spanning terugbracht. De verdediger maakte in zijn eigen strafschopgebied onbedoeld hands, waarna Sydney van Hooijdonk vanaf elf meter raak schoot en zijn eerste treffer in Friese dienst noteerde. Het was meteen het laatste wapenfeit van de wedstrijd. Veerman werd drie minuten voor tijd overigens vervangen door Anastasios Douvikas.

SC Heerenveen Nederland

FC Utrecht Nederland

FC Utrecht Nederland

Eredivisie

Stand Eredivisie 2021/2022

Nederland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
7
FC Utrecht
34
12
11
11
51-46
+5
47
8
sc Heerenveen
34
11
8
15
37-50
-13
41
9
SC Cambuur
34
11
6
17
53-70
-17
39
10
RKC Waalwijk
34
9
11
14
40-51
-11
38
11
N.E.C.
34
10
8
16
38-52
-14
38
12
FC Groningen
34
9
9
16
41-55
-14
36
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.