RKC Waalwijk - Fortuna Sittard

De Eredivisie-wedstrijd tussen RKC Waalwijk en Fortuna Sittard eindigde in 2-1. Thuisteam Waalwijk heeft in de eerste helft controle over de wedstrijd en leidt met 2-0. Fortuna slaagt er niet in om terug te slaan.

Juriën Gaari opende na slechts twee minuten de score voor de thuisploeg scoorde.

Michiel Kramer bracht in de 19de minuut RKC Waalwijk op 2-0, op aangeven van Finn Stokkers.

Mats Seuntjens verkleinde de marge voor Fortuna Sittard in de 65ste minuut. Maar Fortuna Sittard was niet in staat om terug te komen in de wedstrijd, dat bracht de uiteindelijke score op 2-1.

Het was de vierde wedstrijd zonder overwinning op rij voor Fortuna Sittard.

RKC Waalwijk heeft in de vijf laatste wedstrijden twee overwinningen behaald, één keer gelijkgespeeld en twee keer verloren, terwijl Fortuna Sittard één overwinning, één gelijkspel en drie nederlagen heeft. Dit was de vierde overwinning met één doelpunt verschil van RKC Waalwijk dit seizoen. De nederlaag was ook voor Fortuna Sittard de vijfde nederlaag met één doelpunt verschil.

In de huidige stand heeft RKC Waalwijk 22 punten en staat op de twaalfde plaats, terwijl Fortuna Sittard met 13 punten op de zeventiende positie staat.

De volgende speeldag speelt RKC Waalwijk op zondag 6 februari om 14.30 uur, in een uitwedstrijd, tegen Willem II. Fortuna Sittard ontvangt zaterdag 5 februari om 18.45 uur Heerenveen.