Zwolle wint lastige uitwedstrijd tegen Eindhoven

Koploper FC Zwolle is het uitduel met FC Eindhoven schadevrij doorgekomen. Achtervolger FC Volendam won op eigen veld van SC Cambuur.

FC Eindhoven-FC Zwolle 1-2De koploper uit Overijssel boekte in de lastige uitwedstrijd tegen FC Eindhoven een degelijke overwinning. De openingstreffer was het gevolg van een puik uitgevoerde ingestudeerde vrije trap. De inspeelpass van Albert van der Haar kwam via Arne Slot terecht bij Sjoerd Ars. De spits schoof zijn dertiende treffer van het seizoen binnen: 0-1.

Nog voor rust verdubbelden de Blauwvingers de score. Joey van den Berg schoot een door doelman Ruud Swinkels maar half gekeerde voorzet prima binnen: 2-0. De tweede helft leek FC Zwolle, zoals het een koploper betaamt, de wedstrijd rustig uit te spelen, maar Jelle van Kruijssen deed kort voor tijd nog iets terug.

Zwolle pakte de volle winst en blijft koploper in de Jupiler League met 28 punten uit twaalf duels.

FC Volendam-SC Cambuur 2-1De verrassend goed presterende ploeg van trainer Gert Kruys nam tegen het kwakkelende Cambuur na een halfuur spelen de voorsprong. Charles Dissels stuurde rechtsback Maikel van der Werff met een lange bal weg. De voorzet werd door Michiel Kramer van dichtbij binnengelopen: 1-0.

De tweede helft vochten de Friezen, waar overigens Alfons Arts na het vertrek van Stanley Menzo de honneurs waarnam, voor wat ze waard waren. dat werd kort voor tijd beloond met de gelijkmaker door Sandor van der Heide. Lang konden de bezoekers niet genieten van de zwaarbevochten treffer. In de blessuretijd schoot Michiel Kramer de thuisploeg met zijn tweede doelpunt van de avond naar winst: 2-1.

Volendam blijft met de driepunter in het spoor van koploper Zwolle. De mannen van Kruys volgen Zwolle op doelsaldo.

Sparta Rotterdam-Helmond Sport 1-1De thuisploeg sloot een redelijke eerste helft af met een voorsprong. Het doelpunt van Johan Voskamp was van uitzonderlijke schoonheid. De spits, vorig seizoen nog in dienst van Helmond Sport, schoot een voorzet van Joshua John uit de lucht kiezelhard binnen: 1-0.

Een kwartier na rust kopte Mark Veldmate de bezoekers op gelijke hoogte. Opgezweept door het publiek ging Sparta op jacht naar een nieuwe voorsprong, maar het veldspel was te mager om deze te realiseren. Het bleef bij een remise.

Met het punt schieten de ploegen niet veel op. Een plaats in de subtop lijkt vorlopig het hoogst haalbare, aangezien koploper Zwolle opnieuw twee punten uit is gelopen na de winst in Eindhoven.

Overige wedstrijden:BV Veendam-RKC Waalwijk 3-3FC Dordrecht-MVV Maastricht 1-0Go Ahead Eagles-Fortuna Sittard 3-0Almere City FC-Telstar 0-0AGOVV Apeldoorn-FC Emmen 2-2RBC Roosendaal-FC Den Bosch 2-2

Kijk voor de doelpuntenmakers van de overige wedstrijden op ons scorebord. Foto: VI Images