Zwevende bal in Venezuela, Clyne nieuwe Liverpool-spits

Reacties

In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

Zwevende bal in Venezuela, Clyne nieuwe Liverpool-spits

'AS Monaco speelt in de Franse competitie en dat is ook een ander land. Barcelona kan dus ook prima in de Ligue 1 uitkomen.'
• Als Catalonië onafhankelijk wordt van Spanje, mag Barcelona mogelijk niet meer uitkomen in de Primera División. De Franse premier Manuel Valls heeft hier een oplossing voor gevonden.

•Sommige spelers kunnen bizarre trucjes met een bal. César Martínez bijvoorbeeld. De middenvelder van het Venezolaanse Zamora vierde afgelopen weekend een doelpunt door de wedstrijdbal te laten zweven.   

• Commentator Sierd de Vos kan soms flink uit zijn plaat gaan en Jack van Gelder gaat altijd helemaal los achter zijn microfoon, maar Arsenal-spelers Francis Coquelin en Laurent Koscielny kunnen er ook wat van. De twee gaven hun commentaar op het duel tussen hun club en Stoke City (2-0 zege) van eerder dit seizoen.

• Het is vandaag 27 oktober en op die dag werd exact drie jaar geleden de langste wedstrijd uit de geschiedenis van de Premier League gespeeld. Manchester City nam het in dat duel op degen Swansea City, waar de Nederlander Michel Vorm in het doel stond. Door diverse blessures en incidenten werden er twaalf minuten blessuretijd aan dat duel toegevoegd.

• Liverpool komt momenteel moeilijk tot scoren, maar daar lijkt nu een oplossing voor gevonden. Manager Jürgen Klopp moet rechtsback Nathaniel Clyne gewoon in de spits zetten, die weet namelijk wel hoe hij raak moet schieten.

• Ben je leeuwentemmer en zit je zonder werk? Dan moet je even bellen naar Macclesfield Town. De Engelse vijfdeklasser is namelijk op zoek naar iemand die deze functie kan vervullen. Roary, de mascotte van de club, heeft namelijk begeleiding en training nodig. Het gaat overigens niet om een echte leeuw, maar om een man in een kostuum. Werkervaring in een dierentuin of circus is daarom ook geen vereiste.

• Er is een nieuwe versie van het spel Super Mario World, genaamd Soccer Mario World. Deze keer speel je niet met de Italiaanse loodgieter met het rode petje, maar ga je het avontuur aan met figuren uit het internationale topvoetbal.

• Een duel op het hoogste niveau van Peru, tussen Sporting Cristal and Juan Avich, werd afgelopen weekend op een wel heel bijzondere manier beslist. Bij een 2-2 tussenstand gaf de scheidsrechter, weliswaar zonder opzet, met een uitstekende hakbal namelijk de assist op de winnende 3-2 van de thuisploeg.

'Die bekerwinst is, tot nu toe, het hoogtepunt uit mijn carrière. Die wedstrijd zal me altijd bijblijven.'
• Er staat weer een midweeks bekerprogramma voor de deur en de kranten blikken daar uitgebreid op vooruit. Zo komt De Telegraaf met een interview met Diederik Boer. Tijdens de bekerklassieker bij Feyenoord van woensdagavond verdedigt hij naar alle waarschijnlijkheid het doel van Ajax. Het is de eerste keer dat de 35-jarige doelman namens de Amsterdammers onder de lat staat tijdens de rivalenstrijd en dan ook nog ons in De Kuip. In dat stadion won hij twee seizoenen geleden, nota bene tegen zijn huidige werkgever, met PEC Zwolle de bekerfinale (5-1).

'Ik denk dat het uitzenden van Topklasse-duels bestaansrecht heeft. We spelen vaak aanvallend voetbal. Als je daar een stadion omheen zet met vijf- of tienduizend man, bieden we meer dan de meeste wedstrijden in de Jupiler League.'
• Tijdens de derde ronde van de KNVB-beker komen een hoop amateurploegen in actie tegen clubs uit de Eredivisie of Jupiler League. Zo ook Topklasser FC Lienden, dat het in eigen huis opneemt tegen Roda JC Kerkrade. Trainer Hans van de Haar verwacht dan ook meer toeschouwers dan tijdens een competitiewedstrijd. 'Op zondag verliezen Topklassers de strijd van FOX Sports, waar de mensen vanaf de bank naar Feyenoord, Ajax of PSV kunnen kijken', aldus de oefenmeester in het AD. Als het aan hem ligt, zou de betaalzender ook aandacht aan de competitie waar zijn ploeg in uitkomt moeten bieden.

FC Lienden werd afgelopen seizoen algeheel kampioen van de Topklasse. Trainer Hans van de Haar zou graag meer aandacht voor die competitie zien op televisie.
FC Lienden werd afgelopen seizoen algeheel kampioen van de Topklasse. Trainer Hans van de Haar zou graag meer aandacht voor die competitie zien op televisie.

'PSV is de zwaarste kluif die je kunt krijgen, maar het wordt een enorme happening. De scholen hebben vrij gekregen. We gaan met tweeduizend man in 25 bussen naar Eindhoven.'
Bij Hoofdklasser SC Genemuiden zijn ze maar wat gelukkig met hun bekerloting. De plaatselijke trots uit het gelijknamige stadje neemt het dinsdagavond op tegen regerend landskampioen PSV en daardoor staat de wereld van de ruim tienduizend inwoners even helemaal op zijn kop, weet coach Hennie in 't Hof. (AD)

'Ik had liever op eigen veld tegen een amateurclub gespeeld. En als we dan tegen een Eredivisie-ploeg loten, dan liever Feyenoord of Ajax. Voor de jongens is dit mooi, maar ik wil gewoon door naar de volgende ronde.'
• Waar Van de Haar en In 't Hof het leuk vinden om tegen een ploeg uit het betaalde voetbal te spelen, is hun collega Pieter Mulders van de Koninklijke HFC daar minder blij mee. Zijn ploeg moet op bezoek bij de Eredivisie-revelatie Heracles Almelo, maar de trainer van de Haarlemmers had liever een andere loting gezien. (AD)

• Ook bij Maccabi Tel Aviv leven ze mee met Johan Cruijff. De aanhang van de Israëlische club, waar Johans zoon Jordi technisch directeur is, liet dit middels spandoeken blijken tijdens het thuisduel met Beitar Jeruzalem van maandagavond (2-4).

'Hij komt over als een zeer ongelukkig persoon die, om eerlijk te zijn, de scheidsrechters gebruikt als zondebok om de zwakke prestaties van zijn team te maskeren.'
• De voormalige scheidsrechtersbaas Keith Hackett is helemaal klaar met Chelsea-manager José Mourinho. In het blad You Are The Ref schrijft hij onder meer dat het imago van de Premier League heeft te leiden onder zijn acties en beticht hij de Portugees ervan de scheidsrechters als zondebok te gebruiken. Hackett komt ook met een oplossing voor het probleem. Hij stelt een gesprek voor tussen Mourinho, Chelsea, de Premier League-voorzitter Richard Scudamore en de scheidsrechtersommisie.

'Voor mij is Clarence een maestro, een van de grootsten ter wereld.'
Marco Amelia sloot zich onlangs transfervrij aan bij Chelsea. Het is niet de eerste keer dat de doelman onder contract staat bij een topclub, want eerder speelde de Italiaan onder meer bij AC Milan. Bij die club werkte hij samen met trainer Clarence Seedorf, voor wie hij in gesprek met Libero lovende woorden over had. Seedorfs voorganger en huidig Juventus-coach Massimiliano Allegri kwam er minder goed vanaf. 'Hij zette me zomaar op de bank en ik kwam daar ook niet meer van af. Waarom weet ik nog steeds niet, hij sprak niet met zijn spelers', aldus Amelia.

'Bedankt voor alle mooie doelpunten, Alexis Sánchez. Dat zorgde voor tachtig procent van mijn blijdschap tijdens het afgelopen schooljaar.'
• Bij het afstuderen aan de universiteit hoort natuurlijk en speech, waarin je familieleden en docenten bedankt. Een gebruiker van het sociale netwerk Reddit ging echter nog een stapje verder. Hij had in zijn bedankwoordje ook plaats ingeruimd voor Arsenal-aanvaller Alexis Sánchez.

'Het zou geweldig zijn als Arteta na zijn loopbaan manager wordt. Op die manier kan onze voetbalvisie blijven bestaan.'
• Arsenal-manager Arsène Wenger ziet in zijn middenvelder Mikel Arteta een toekomstig trainer. Met name door zijn ervaring kan de voormalige speler van FC Barcelona, Paris Saint-Germain, Glasgow Rangers, Real Sociedad en Everton volgens de Fransman van waarde zijn voor een team. (Arsenal.com)

'Barcelona en Real Madrid zaten achter me aan, maar de manier waarop AS Roma met de belangstelling van De Koninklijke omging, stond me niet aan. Ik had al voor Internazionale gekozen en dat wist de club.'
• In 2007 verruilde voormalig Ajacied Christian Chivu AS Roma voor Internazionale. Met de Milanezen won hij in 2010 zowel de Serie A, de Italiaanse beker als de Champions League. Het bevestigde voor de Roemeen dat hij de juiste keuze had gemaakt om naar Inter te verkassen, terwijl hij ook naar Real Madrid had gekund. (Gianlucadimarzio.com)

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.